Webshop keurmerkTrusted Shops
0
0
Voor 23.59 uur besteld, morgen bezorgd!*
Gratis verzending vanaf € 75,-
Achteraf Betalen mogelijk

Door Lisa, 4 maart 2019

Herleef je jeugd met een jaren 80 party

Zin om de 80’er jaren te herleven? Geef een jaren 80 party en ga voor even terug in de tijd. In de jaren van 1980 tot en met 1989 is er van alles gebeurd. Er werden nieuwe uitvindingen uitgebracht – zoals de walkman, de cd en de muziekzender MTV. Ook skateboarden werd een rage in die tijd. Word je helemaal nostalgisch bij het lezen van deze dingen, dan is een jaren 80 party vast geschikt voor jou. Lees hieronder hoe je het feestje het best vorm kunt geven.

Creëer een jaren 80 stijl

Wat past perfect bij een jaren 80 party? Voor de feestoutfit zijn neonkleuren onmisbaar. Vrouwen droegen daarnaast vaak jasjes met schoudervulling. Voor veel mannen was het in om een ‘matje’ (haar) in de nek te hebben. Een echte 80’s look is bijvoorbeeld een felgekleurde legging of zelfs een volledig sportpak in flitsende kleuren. Ook beenwarmers of broeken met erg wijde pijpen passen helemaal bij het thema. Met flink wat hairspray in je haar maak je de outfit af.

Ook de feestlocatie moet natuurlijk aangekleed worden. Kies voor slingers, ballonnen en banners – uiteraard in neontinten – om de muren en het plafond te versieren. Voor een jaren 80 party geldt: hoe kleurrijker, hoe beter. Daarnaast kunnen buttons met popartiesten niet ontbreken op het feestje.

Serveer hapjes en drankjes in bijpassend feestservies

Op ieder feest moet er natuurlijk ook gegeten en gedronken worden. Voor een jaren 80 party is daarvoor speciaal 80’s feestservies verkrijgbaar. Op Tuf-Tuf.nl kun je bordjes, bekers, servetten en zelfs snoepbakjes in dezelfde stijl uitkiezen. Met rietjes in geel, groen, oranje en roze maak je het geheel af. Welke typische feestsnacks uit de jaren 80 kun je serveren in het servies? Kies Bugles chips met spuitkaas uit een tube voor een hartige snack. Daarnaast is snoep niet weg te denken van een jaren 80 party. Zure matten, toverballen en eetpapier zijn enkele klassiekers.

Kies een specifiek thema

Een jaren 80 feestthema kan op allerlei manieren ingevuld worden. Ligt je focus op de Amerikaanse of juist de Nederlandse popcultuur? Jongeren in Nederland en de Verenigde Staten hadden hun eigen favoriete films, tv-series en muziek. Kies een Star Wars of Indiana Jones thema of ga juist voor iets typisch Nederlands als Flodder, Ciske de Rat of Zeg ‘ns AAA. Er zijn vele kaskrakers uitgebracht waaruit je inspiratie kunt halen. Denk bijvoorbeeld ook aan Dallas, Falcon Crest, The A-Team of Dirty Dancing. Ook op zoek naar muziek om een 80’s sfeer te realiseren? Er is keuze genoeg! Vrijwel iedereen zal mee kunnen zingen met nummers van Michael Jackson, Prince, Queen, Toto en Madonna. Kies je een Nederpop thema, vergeet dan niet de liedjes van Doe Maar, Toontje Lager, VOF de Kunst en meer. Zoals je ziet is er van alles mogelijk voor een jaren 80 party. Bij Tuf-Tuf vind je alle versiering en feestartikelen die je nodig hebt.

Laat een bericht achter

* Verplichte velden