Geboorte versiering

Een spectaculaire gender reveal party organiseren

Tasty treats served for baby shower party on table

Surpriseparty’s worden om allerlei redenen en op vele manieren gevierd. Een van de meest bijzondere varianten onder de verrassingsfeestjes is toch wel de gender reveal party. Steeds meer mensen kiezen ervoor om dit typisch Amerikaanse feestje te vieren. Vaak wordt het onthullingsfeest in plaats van een babyshower gehouden. Nog niet zo bekend met het concept? Lees dan hieronder wat je van een gender reveal party kunt verwachten.

De gender reveal party geheel naar eigen wens invullen

Hoewel de gender reveal party in het teken van verrassingen staat, is het voor de ouders niet een surprisefeestje zoals de babyshower. Wanneer je niet zo van onverwachte gebeurtenissen houdt en je graag zelf de touwtjes in handen hebt, raden we een gender reveal party aan. Je nodigt uit wie je wilt, kiest zelf de datum en vult de dag volledig vrij in. Daarnaast geven veel stellen de voorkeur aan deze variant, omdat de aanstaande ouders allebei aanwezig zijn op het feestje. De gelegenheid wordt gewoon gezellig met z’n allen gevierd.

Alleen anderen of ook jezelf verrassen?

Veel toekomstige ouders weten zelf al wat het geslacht van het kindje is. Ze gebruiken daarom een gender reveal party om het bekend te maken aan familie en vrienden. Sommige ouders laten echter bij de echo het geslacht op een briefje schrijven. Later geven ze dit in een envelop aan degene die de verrassing voor het feestje verzorgd – bijvoorbeeld de bakker die de onthullingstaart maakt. Zo worden de toekomstige ouders zelf ook verrast tijdens de gender reveal party.

Hoe de onthulling gedaan wordt, verschilt per feestje. Het kan zo gek als je zelf wilt! Een onthullingstaart en ballonnen worden het meest gebruikt. De taart (of cupcakejes) vul je met roze of blauwe vulling. Bij het uitdelen van het gebak wordt het geslacht onthuld. Nog eenvoudiger – maar niet minder spannend – is een doos met ballonnen. Op het grote moment opent het koppel de doos en komen blauwe of roze heliumballonnen tevoorschijn. Wil je de onthulling spectaculairder maken? Kies voor een pinata, confettikanon of rookbom. Zo krijg je extra spectaculaire reacties – én foto’s.

Kunnen sommige familieleden of vrienden niet op het feestje aanwezig zijn? Stuur ze een gender reveal kraskaart op. Ook voor degenen die het officiële moment missen, is de onthulling toch nog speciaal door thuis het vakje met het geslacht open te krassen.

Een compleet feest inclusief activiteiten en geschenkjes

Om de gender reveal party een succes te maken, hebben jullie natuurlijk feestartikelen nodig. Bij Tuf-Tuf kun je de leukste roze en blauwe attributen uitkiezen. Ook de verschillende onthullingsspullen zijn er verkrijgbaar. Daarnaast kun je bijvoorbeeld buttons bestellen, zodat er een roze & blauw team ontstaan. Aan degenen die goed geraden hebben, kun je iets lekkers of een klein cadeautje geven. Of geef alle gasten na afloop een goodiebag mee naar huis. Krijg je er al helemaal zin in? Bij Tuf-Tuf kun je terecht om nog meer leuke ideeën op te doen.

servet-boy-or-girl_gender-reveal-party_tuf-tuf
-party_tuf-tuf
photo-booth-props_gender-reveal-party_tuf-tuf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *