Showing all 2 results

Show sidebar
32

Helium feestartikelen

Helium is een reukloos en kleurloos edelgas dat na waterstof het meest voorkomende element is het universum is. Een bijzondere eigenschap is dat helium lichter is dan lucht. Bovendien is het ook een inert gas; het reageert niet met andere gassen.

Kan de heliumcilinder hervuld worden?

Nee! De cilinder is niet geschikt om te hervullen. Zodra deze door de fabriek is gevuld, kan er alleen helium uit, zie ook de waarschuwing op de verpakking.

Is helium brandbaar?

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken is helium een niet brandbaar, niet giftig en niet explosief gas. Het misverstand dat helium wel brandbaar is, is ontstaan doordat mensen helium verwarren met het brandbare waterstof. Veel mensen kennen de oude beelden van de brandende zeppelin “Hindenburg”, deze was gevuld met waterstof.

Kan een helium cilinder exploderen

Nee, een cilinder kan niet exploderen. De reden hiervoor is dat de cilinders zijn voorzien van een gekeurde barstschijf. Bij een eventuele calamiteit, zoals bij brand, loopt de cilinder gecontroleerd leeg en explodeert niet. U kunt en mag een heliumcilinder daarom dan ook gerust thuis gebruiken en opslaan.

Is het inademen van helium gevaarlijk?

Helium wordt vaak in geademd om een hoog stemmetje te krijgen. Door veelvuldig helium in te ademen bestaat de kans op zuurstoftekort in de hersenen wat kan lijden tot schade. Helium is dus niet geschikt om in te ademen. Lees meer hierover onder productinformatie.