Kamerdecoratie

4 originele manieren om je ballonnen op te hangen

Voor jouw feestje of verjaardag heb je ballonnen ingeslagen. Heb je geen helium bij de hand? Ook dan kun je ze op een leuke manier ophangen. Wij laten je vier originele manieren zien om je ballonnen op te hangen!

Ballonnen tegen de muur

Benodigdheden:

  • Punaises of stevig plakband;
  • Optioneel: plank van hout of piepschuim.

Blaas de ballonnen op en prik door het staartje van de ballon een punaise. Prik deze punaises vervolgens in je muur. Als je dit zonde vindt, of als je er heel veel op gaat hangen, kun je overwegen om eerst een plank van hout of piepschuim op te hangen. Je kunt de ballonnen in rijen bevestigen, maar kunt dit ook willekeurig doen.

Wissel grote ballonnen af met kleinere varianten voor een leuk effect. Of hang ballonnen met verschillende printjes naast elkaar. Je kunt hier echt je creativiteit in kwijt!

Mocht je wat inspiratie nodig hebben, dan kan je natuurlijk altijd even spieken op Pinterest om ideeën op te doen.

Ballonnen aan een touw

Benodigdheden:

  • Draad of lint;
  • Naald;
  • Optioneel: swirls.

Als je alle ballonnen hebt opgeblazen, kan je met een naald de uiteinden aan een draad of lint rijgen. Dit kan je doen met een en dezelfde kleur, maar je kunt dit ook afwisselen met verschillende kleuren.

De ruimtes zou je daarnaast ook nog kunnen opvullen met swirls. Zo maak je deze versiering helemaal af!

Ballonnen hangend aan happy birthday slinger

Een stapel ballonnen

Benodigdheden:

  • Zwaarder voorwerp;
  • Optioneel: stokje of stukje pvc-buis;
  • Optioneel: punaises.

Dit is echt dé blikvanger in het midden van je tafel. Je kunt namelijk van de ballonnen die je hebt, een centerpiece maken. Knoop twee opgeblazen ballonnen aan elkaar. Doe hetzelfde met nog eens twee ballonnen. Nu heb je twee groepjes van twee.

Draai nu een groepje om de knoop van het andere groepje heen. Nu heb je één groepje van vier. Dit kan je herhalen met wat kleinere ballonnen van dezelfde kleur of met een andere kleur. Zo creëer je een piramide.

Leg als laatst bovenop de stapel een wat zwaarder voorwerp, zodat de piramide op zijn plaats blijft.

Je kunt ook een wat hogere stapel maken door middel van een stukje pvc-buis. Prik de uiteinden met een punaise door de pvc-buis. Vervolgens kan je deze hogere stapel in een hoekje op de grond zetten. Zo zijn ook de hoekjes in je kamer versierd.

Plafond vol ballonnen

Ondanks dat je geen helium hebt, kan je je plafond toch versieren.

Benodigdheden:

  • Lint;
  • Punaises.

Knip enkele stukjes lint af. De lengte van deze lintjes bepaal je zelf. Hoe langer, hoe lager de ballonnen zullen hangen.

Knoop een lintje aan het uiteinde van de opgeblazen ballon. Prik vervolgens het lintje in het plafond met de punaise. Herhaal dit en je bent klaar!

Ook hier kan je je creativiteit de vrije loop laten. Je kunt ze op dezelfde hoogte laten hangen of juist variëren. Daarnaast kan je één of meerdere kleuren gebruiken. Het ziet er zeker feestelijk uit!

ballonnen met touwtje

Kortom; maak er je eigen feestje van!

Ballonnen van dezelfde grootte

Wil je de kamer vol hangen met ballonnen die allemaal even groot zijn? Dit is supermakkelijk! Je hebt alleen een stukje karton nodig. Knip er een cirkel uit  en houd deze bij de hand wanneer je ze gaat opblazen. Zo zullen ze allemaal dezelfde grootte hebben. Hoe simpel is dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *