Webshop keurmerkTrusted Shops
0
0
Voor 23.59 uur besteld, morgen bezorgd!*
Gratis verzending vanaf € 75,-
Achteraf Betalen mogelijk

Door Marjolijn, 16 oktober 2019

Ballonnen ophangen | 4 tips om ballonnen op te hangen

Voor jouw feestje of verjaardag heb je ballonnen gekocht. Vullen van ballonnen met helium is natuurlijk een optie en kan tegenwoordig ook veilig en gemakkelijk zelf gedaan worden. De helium tank kopen kan nu in onze webwinkel. Tuf-Tuf heeft verschillende helium tanks in de verkoop, zoals bijvoorbeeld een helium tank voor 30 ballonnen en een helium tank voor 50 ballonnen. Heb je geen helium bij de hand of wil je de ballonnen liever gewoon met lucht vullen? Ook dan kun je de ballonnen op een verschillende leuke manieren ophangen. Wij laten je vier originele manieren zien om je ballonnen op te hangen!

Ballonnen ophangen tegen de muur als versiering

Wat heb je hier voor nodig:

  • Punaises of stevig plakband (transparant is het mooiste);
  • Optioneel: plank van hout of piepschuim.

Pomp de ballonnen op met een ballonnenpomp, dit kan gemakkelijk met een hand ballonnenpomp of elektrische ballonnenpomp op en prik door het staartje van de ballon een punaise. Prik deze punaises vervolgens in je muur, of plak de ballonnen met de tuutjes tegen de muur. Als je dit zonde vindt, of als je er heel veel op gaat hangen, kun je overwegen om eerst een plank van hout of piepschuim op te hangen. Je kunt de ballonnen in rijen bevestigen, maar kunt dit ook willekeurig doen voor een leuk organisch effect.

Wissel grote ballonnen af met kleinere varianten voor een leuk effect. Of hang ballonnen met verschillende printjes of ballonnen met verschillende kleuren naast elkaar. Je kunt hier echt je creativiteit in kwijt! Op onze website kun je gemakkelijk ballonnen bestellen en in verschillende kleuren.

Mocht je wat inspiratie nodig hebben, dan kan je natuurlijk altijd even spieken op Pinterest om ideeën op te doen.

Ballonnen aan een touw als feestelijke ballonnensliert

Wat heb je hier voor nodig:

  • Draad;
  • Naald;
  • Optioneel: swirls, pompoms, linten, honeycombs

Als je alle ballonnen hebt opgeblazen, kun je met een naald de uiteinden van de ballonnen aan een draad of lint rijgen. Dit kan je doen met een en dezelfde kleur ballonnen, maar je kunt dit ook afwisselen met verschillende kleuren ballonnen. Heb je geen naald bij de hand, je kunt de ballonnen ook rechtstreeks op het draad knopen.

De mooie ballonnensliert zou je daarnaast ook nog kunnen opvullen met bijvoorbeeld swirls, pompoms, mooie linten en honeycombs. Zo maak je deze versiering uniek en helemaal af!

Heb je een mooie ballonnensliert gemaakt, deel dit dan met ons op Instagram @tuftufnl of Facebook @tuftufnl !

Een stapel ballonnen

Benodigdheden:

  • Zwaarder voorwerp;
  • Optioneel: stokje of stukje pvc-buis;
  • Optioneel: punaises.

Dit is echt dé blikvanger in het midden van je tafel. Je kunt namelijk van de ballonnen die je hebt, een centerpiece maken. Knoop twee opgeblazen ballonnen aan elkaar. Doe hetzelfde met nog eens twee ballonnen. Nu heb je twee groepjes van twee.

Draai nu een groepje om de knoop van het andere groepje heen. Nu heb je één groepje van vier. Dit kan je herhalen met wat kleinere ballonnen van dezelfde kleur of met een andere kleur. Zo creëer je een piramide.

Leg als laatst bovenop de stapel een wat zwaarder voorwerp, zodat de piramide op zijn plaats blijft.

Je kunt ook een wat hogere stapel maken door middel van een stukje pvc-buis. Prik de uiteinden met een punaise door de pvc-buis. Vervolgens kan je deze hogere stapel in een hoekje op de grond zetten. Zo zijn ook de hoekjes in je kamer versierd.

Plafond vol ballonnen

Ondanks dat je geen helium hebt, kan je je plafond toch versieren.

Benodigdheden:

  • Lint;
  • Punaises.

Knip enkele stukjes lint af. De lengte van deze lintjes bepaal je zelf. Hoe langer, hoe lager de ballonnen zullen hangen.

Knoop een lintje aan het uiteinde van de opgeblazen ballon. Prik vervolgens het lintje in het plafond met de punaise. Herhaal dit en je bent klaar!

Ook hier kan je je creativiteit de vrije loop laten. Je kunt ze op dezelfde hoogte laten hangen of juist variëren. Daarnaast kan je één of meerdere kleuren gebruiken. Het ziet er zeker feestelijk uit! Kortom; maak er je eigen feestje van!

Ballonnen van dezelfde grootte

Wil je de kamer vol hangen met ballonnen die allemaal even groot zijn? Dit is supermakkelijk! Je hebt alleen een stukje karton nodig. Knip er een cirkel uit  en houd deze bij de hand wanneer je ze gaat opblazen. Zo zullen ze allemaal dezelfde grootte hebben. Hoe simpel is dat!

Mocht je helemaal geen zin hebben om zelf ballonnen op te blazen en mooie ballonnen versieringen te maken, dan kun je dit ook overlaten aan een professioneel ballonnenbedrijf.
Bij Balloonzone uit Zaanstad, kun je bijvoorbeeld de mooiste helium ballonnen trosjes krijgen voor bijvoorbeeld een feestje of een bruiloft met ballondecoratie.

Laat een bericht achter

* Verplichte velden