Webshop keurmerkTrusted Shops
0
0
Voor 23.59 uur besteld, morgen bezorgd!*
Gratis verzending vanaf € 75,-
Achteraf Betalen mogelijk

Door Dilara, 4 april 2021

Tips voor Ramadan Mubarak versiering en traktaties

Ramadan | Eid Mubarak versiering en traktaties

Over iets meer dan maand is het feest. De lekkerste gerechten staan op tafel, de mooiste versieringen hangen en iedereen is samen met elkaar. Wellicht niet fysiek in deze huidige tijd, maar wel in gedachten. Suikerfeest – Eid el Fitr - wordt groots gevierd. Kinderen kijken uit naar hun cadeautjes, de hapjes worden doorgegeven, familie zoekt familie op en de slingers en ballonnen staan klaar. Maar waarom wordt er met suiker gevierd en wat is Ramadan Eid Mubarak precies en waarom de Eid Mubarak versiering en traktaties met het Suikerfeest?

Wanneer is de Ramadan?

De Ramadan is de negende maand in de islamitische kalender. De islamitische kalender werkt op basis van de maan, in tegenstelling tot de gregoriaanse kalender, welke wij in Nederland gebruiken, die gebaseerd is op de zon. Dit houdt in dat de Ramadan maand pas begint als het eerste streepje van de maand zichtbaar is. Omdat de zonnekalender en de maandkalender niet gelijk lopen, lijkt het begin van de ramadan elk jaar te verschuiven.

Wat is de Ramadan?

De ramadan is een heilige maand. Veel moslims zuiveren zichzelf in deze maand door te vasten. Door niet te eten en te drinken wordt het lichaam gereinigd van zonde en begeerte. Moslims staan tijdens het vasten stil bij mensen die het minder goed hebben en dagelijks honger lijden. Tijdens de ramadan proberen gelovigen nog meer met hun religie bezig te zijn dan normaal. Ze doen dan nog meer hun best om te leven volgens de regels van hun geloof. Het is een tijd van reflectie en bezinning. Het vasten zelf duurt van zonsopgang (fajr-gebed) tot zonsondergang (maghrib-gebed). Dagelijks, als de zon onder is, wordt het vasten verbroken met de iftar – wat maaltijd betekent. Tot dat de zon opgaat mag er gegeten worden.

Waarom is Eid Mubarak of Suikerfeest?

De laatste dag van de Ramadan breekt ‘Eid el-Fitr’ aan. In het Nederlands wordt de feestdag ook wel Suikerfeest genoemd. Het suiker refereert aan alle lekkernijen die naar boven komen. Samen met vrienden en familie wordt deze dag grootst gevierd. Met de gedachte dat er bij de ouderen op bezoek moet worden gegaan, worden de lekkerste dingen gemaakt. In de moskee is er een speciaal Eid-gebed. Eid is het Arabisch woord voor feest. Hoe Eid gevierd wordt, verschilt per cultuur. Binnenkort als het suikerfeest is dan worden de leukste versieringen opgehangen. De mooiste borden, Eid vlaggenlijnen en Eid ballonnen zorgen ervoor dat de uitstraling van jouw Eid perfect zal zijn. Tuf-tuf heeft een groot assortiment aan Ramadan Eid Mubarak versiering, juist om deze dag iets specialer te maken. Van uitnodigen, Eid cadeau cadeau verpakkingen, tafelkleden tot aan hangdecoratie, bekers en uitdeelzakjes. En een voorraad aan suiker heeft Tuf-Tuf ook. Alle lekkerste (halal) snoepjes zijn ook te vinden in ons assortiment. Tuf-Tuf heeft alles om jouw suikerfeest perfect te maken!

 

Laat een bericht achter

* Verplichte velden