Webshop keurmerkTrusted Shops
0
0
Voor 23.59 uur besteld, morgen bezorgd!*
Gratis verzending vanaf € 75,-
Achteraf Betalen mogelijk

Door Marjolijn, 25 augustus 2022

Babyshower organiseren: tips & ideeën

Binnenkort een babyshower organiseren? Het vieren van een babyshower is overgewaaid uit Amerika en inmiddels hier ook razend populair. De aanstaande mama wordt verwend met leuke cadeaus, een hapje en een drankje en de leukste babyshower versieringen. En niet te vergeten samen leuke dingen doen hoort er ook bij. Maar wie nodig je eigenlijk uit en waar organiseer je het beste een babyshower? Wat kunnen we allemaal doen? Wij helpen je graag op weg met leuke tips & ideeën! 

1. Babyshower voorbereiden
1.1. Wanneer een babyshower organiseren?
1.2. Wie nodig je uit voor een babyshower?
1.3. Waar kun je een babyshower het best organiseren?

2. Babyshower versiering tips!
2.1. Neutraal babyshower thema
2.2. Baby in Mozaïek letters
2.3. Richt een fotohoekje in

1. Babyshower voorbereiden

Voordat je begint met het organiseren moet je eerst even goed bedenken of een babyshower wel bij de aanstaande mama past. Natuurlijk vinden de meeste aanstaande moeders het superleuk, maar er zijn ook mensen die helemaal niet van feestjes of verrassingen houden. Een babyshower wordt meestal in het geheim georganiseerd, maar mocht de mama in spe nou echt niet van verrassingen houden dan kun je haar er ook gezellig bij betrekken. Wil het toch een verrassing houden is het vaak wel handig om een handlangster te zoeken, welke ook dicht bij de aanstaande moeder staat. Vergeet ook niet de aanstaande papa in de organisatie te betrekken, dit kan erg makkelijk zijn.

1.1. Wanneer een babyshower organiseren?

Een babyshower kun je het beste organiseren in de zevende of achtste maand van de zwangerschap. Veel later is niet verstandig aangezien de baby ook vroeger kan komen. Laat de aanstaande vader even in de agenda kijken en prik samen met hem de beste datum.

1.2. Wie nodig je uit voor een babyshower?

Maak samen met de aanstaande papa, de moeder en andere vriendinnen een lijst met genodigden. Door iedereen er bij te betrekken voorkom je dat er iemand vergeten wordt. Meestal worden de mensen welke het dichtstbij de aanstaande moeder uitgenodigd, denk aan de moeder en zusjes, nichtjes, vriendinnen en collega's.

1.3. Waar kun je een babyshower het best organiseren?

Een babyshower kun je eigenlijk overal organiseren, maar is in huiselijke sfeer met leuke babyshower versiering naar mij idee wel het leukste. Dus thuis bij jezelf, één van je vriendinnen of bij de aanstaande oma is een prima optie. 

Tip: Maak zo snel mogelijk een groepsapp aan met alle genodigden. Zo kom je er snel achter of je niemand bent vergeten en kun je leuke ideeën uitwisselen. Ook is het handig om via de groepsapp taken te verdelen. Scheelt je weer in de voorbereidingen;-)

Roze babyshower versiering

2. Babyshower versiering Tips!

De leukste klus van een babyshower organiseren vind ik de versiering! Met de versiering breng je sfeer. En er is tegenwoordig meer dan genoeg babyshower versiering te krijgen. Weet je al of het een jongen of een meisje wordt, dan kun je kiezen voor de traditionele blauwe versiering en roze versiering. Maar wanneer je nog niet weet of het een jongen of een meisje wordt, kun je kiezen voor neutrale babyshower versiering. Voor het aankleden van een babyshower kun je veel verschillende feestversieringen gebruiken, denk bijvoorbeeld aan slingers en ballonnen in de juiste kleuren. Of om het nog leuker te maken confetti ballonnen of een ware ballonnenboog met een mooie backdrop. Ook super leuk voor de foto's!

2.1. Neutraal babyshower thema

De neutrale babyshower thema's vind ik persoonlijk altijd wel het meest mooie en hippe. Want het mag ook wel een beetje van deze tijd zijn. Zo heeft Tuf-Tuf een thema Hello Baby van Ginger Ray in het assortiment welke bestaat uit nude kleuren, deze passen perfect bij een neutrale babyshower versiering.

Ballonnenboog nude babyshower zelf maken

Met de nude ballonnenboog kit met bladeren kun je zelf heel gemakkelijk een prachtige ballonnenboog maken. Dit kun je afmaken met de met de neutrale babyshower confetti ballonnen en letterslinger.

Nude babyshower versiering

2.2. Baby in Mozaïek letters

Als je wilt dat je babyshower echt opvalt dan zijn de letters BABY met ballonnen erin echt een must! Buiten dat je heel leuk foto's kunt maken met de Baby mozaïek letters op de achtergrond, geeft het de babyshower versiering echt een extra dimensie. De Baby mozaïek letters zijn van zichzelf wit en kunnen worden gevuld met ballonnen in elke gewenste kleur. Dus voor welke stijl babyshower versiering je ook gaat, de baby mozaïek letters matchen met elke kleur. Let wel op dat de ballonnen niet inclusief worden meegeleverd, deze moet je er dus wel apart bij bestellen.

Baby mozaïek letters babyshower

Maak je babyshower versiering helemaal compleet met deze baby mozaïek letters gevuld met ballonnen.

2.3. Richt een fotohoekje in

Een babyshower wil je natuurlijk nooit meer vergeten. Daarom is het leuk om alles vast te leggen, zodat je later de foto's nog eens terug kan kijken. Om er voor te zorgen dat iedereen ook echt op de foto gaat ben ik er zelf altijd voorstander van om een apart fotohoekje in te richten. Uiteraard moet je zorgen voor een leuke achtergrond. Dit kan met de baby mozaiek letters zoals eerder beschreven of met bijvoorbeeld een deurgordijn. 

Tip: Om je foto's nog leuker en grappiger te maken kun je een setje foto props neerleggen.

fotoframe nude Babyshower

Maak je foto's met een photo booth frame babyshower en plak hier de naam van de aanstaande mama op. Als achtergrond kun je kiezen voor de backdrop caramel Ombre gordijn om het helemaal af te maken.

Tot zover mijn tips en ideeën voor het organiseren van een babyshower. Voor meer inspiratie en producten verwijs ik je graag naar onze categorie babyshower versieringen. Veel plezier met de organisatie en de versiering van de babyshower! Wij zien de foto's van je creaties graag terug ons Facebook of Instagram account.

Laat een bericht achter

* Verplichte velden