Webshop keurmerkTrusted Shops
0
0
Voor 21.00 uur besteld, morgen bezorgd!*
Gratis verzending vanaf € 50,-
Eenvoudig retourneren

Door Judith, 4 maart 2019

Creatief met ballonnen: maak een ballonnenmuur

Organiseer je graag feestjes en houd je van knutselen? Dan zijn ballonnen perfect om je eigen versiering te ontwerpen. Het is zelfs mogelijk om een volledige centerpiece te bouwen. Misschien ben je al bekend met de ballonnenboog of -pilaar, maar heb je ook wel eens gehoord van een ballonnenmuur? We vertellen je graag hoe je dit zelf kunt maken.

De eerste stap: alle benodigdheden verzamelen

Om duidelijk te bepalen wat je nodig hebt voor jouw ballonnenmuur, is een goede voorbereiding cruciaal. Brainstorm eerst wat je precies wilt en maak vervolgens een ontwerp. Bedenk ook goed welke kleurencombinatie geschikt is. Pas als je voor ogen hebt wat precies je wens is voor de muur, kun je de knutselbenodigdheden bij elkaar gaan zoeken. Schat in hoeveel ballonnen in welke kleuren je ongeveer nodig hebt voor het formaat van de muur. Neem voor de zekerheid een reserveaantal. Vaak kun je met de (online) knutselwinkel afspreken dat je de overgebleven artikelen mag retourneren. Verder heb je bevestigingsmateriaal en/of een basisconstructie nodig. Met touw, dubbelzijdig tape of speciale ballonhaakjes kun je de ballonconstructie maken. Hieronder lees je hoe je deze materialen precies gebruikt.

Hoe je zelf de ballonconstructie bouwt

Helemaal zelf een ballonnenmuur maken, is dat moeilijk? Met de juiste aanpak moet het zeker meevallen. Daarnaast ligt het er natuurlijk aan hoe ambitieus je ontwerp is. Een simpele ballonwand van slechts enkele kleuren en een bescheiden formaat heb je binnen korte tijd al af. Vooral het opblazen van de ballonnen vereist enig geduld (tip: gebruik een ballonnenpomp!). Zorg er van tevoren wel voor dat de muur schoon en vlak is. Vervolgens kun je de muur bouwen. Om iedere ballon te bevestigen, zijn er speciale ballonnen hangers met haakjes verkrijgbaar. Elke hanger heeft een clipje dat op de muur geplakt kan worden. Wanneer je een losstaande wand wilt, kun je ballonpilaren maken met parasolstandaarden. Voor de bevestiging gebruik je touw om ballonnen aan elkaar en aan de parasolstokken te knopen. Combineer meerdere pilaren met elkaar en je hebt een complete wand.

Nog creatiever? Creëer je eigen ontwerp!

Ballonmuren zijn op allerlei manieren te ontwerpen. Ben je een echte creatieveling, dan kun je van alles zelf bedenken. Als alternatief op een ballonnenmuur kun je overigens ook een ballonnenplafond creëren. Dit is eenvoudiger te realiseren dan een wand, zeker met heliumballonnen. Het enige dat je hoeft te doen is een groot aantal ballonnen met helium regelen of zelf helium toe te voegen middels een helium tank. Vervolgens vul je daarmee het plafond van een gehele ruimte voor een feestelijk effect. Geen zin om ballon na ballon op te blazen? Maak een ballonkrans door lege ballonnen in allerlei kleuren op een krans te plakken. Het is gemakkelijk te doen en ziet er erg feestelijk uit. Verder is het mogelijk om juist een ballon als basis te nemen en hem te versieren met papier-maché, confetti of andere materialen. Zoals je ziet kun je met een decoratieartikel als de ballon echt alle kanten op. Geef je fantasie de vrije loop en maak een uniek feestdecor.

Laat een bericht achter

* Verplichte velden