Webshop keurmerkTrusted Shops
0
0
Voor 23.59 uur besteld, morgen bezorgd!*
Gratis verzending vanaf € 75,-
Achteraf Betalen mogelijk

Door Lisa, 8 juli 2019

De zon schijnt! Alles wat je nodig hebt voor een zomerse picknick

De zomer is weer begonnen en aan zonneschijn is geen gebrek dit jaar. Wil je met je kinderen extra genieten van het lekkere weer, dan is een zomerse picknick een echte aanrader. Wanneer de zon schijnt wil je daar natuurlijk zo veel mogelijk van meekrijgen.

Ook picknicken is erg populair in de zomermaanden, en niet zonder reden. Samen eten in het park of het bos is een onvergetelijke ervaring voor de kids. Om de zomerse picknick een succes te maken, heb je wel enkele spullen nodig. Een kleed om op te zitten, een picknickmand en feestelijk servies zijn uiteraard onmisbaar. Lees ook ideeën om de picknick nog specialer te maken. Alles wat je nodig hebt komt hier aan bod!

De belangrijkste benodigdheden voor een ontspannen dag

Een picknick in de natuur moet uiteraard zo comfortabel mogelijk zijn. Om te voorkomen dat de kleren vies worden of beestjes de maaltijd verstoren, heb je een picknickkleed of grote strandhanddoek nodig. Ook een mand zal van pas komen om het eten en drinken veilig in te bewaren en vervoeren.

Is het een bijzonder hete dag? Dan kun je het best een koelbox meenemen. Vergeet daarnaast de bescherming tegen de zonnestralen niet. Voor de kids zijn hoedjes, een T-shirt met mouwen en zonnebrandcrème gewenst op een echt zomerse dag. Zorg verder voor voldoende schaduw van bomen of een parasol. Zo kan iedereen veilig en comfortabel van de picknick genieten.

Handig servies voor een zomerse picknick

Voor picknicken in de natuur wil je natuurlijk geen breekbaar, duur servies gebruiken. Ga je buiten eten, dan is het tijd om de plastic borden en bekers tevoorschijn te halen. Heb je geen speciaal picknickservies in huis? Geen probleem! Je kunt ook gewoon kartonnen bordjes en bekers inslaan.

Feestservies van karton brengt vele voordelen met zich mee. Het neemt weinig ruimte in en weegt bijna niets. Ook zal het servies niet snel kapotgaan. Je kunt de spullen daardoor gemakkelijk meenemen. Bovendien hoef je je na het picknicken geen zorgen te maken om een grote afwas. Wil je het nog makkelijker maken? Maak dan zogenoemde ‘finger foods’ klaar die je met de handen kunt eten. Zo heb je alleen wat bekertjes en servetten nodig.

Een origineel verjaardagsfeestje? Ga gezellig picknicken!

Op zomerse dagen is het altijd heerlijk om buiten te gaan eten. Is er toevallig iemand jarig in de zomer, dan kun je een extra speciale picknick organiseren voor de jarige. Een zomerse picknick in het park of het bos is een origineel idee voor een verjaardagsfeestje.

Nodig de vriendjes en vriendinnetjes uit voor een picknickfeestje in de natuur. Vergeet niet de ouders te informeren dat het feestje buiten plaatsvindt. Zo hebben alle kids de juiste kleding aan en genoeg zonnecrème mee. We hopen dat je met deze tips een bijzonder geslaagde picknick kunt organiseren!

Laat een bericht achter

* Verplichte velden