Webshop keurmerkTrusted Shops
0
0
Voor 23.59 uur besteld, morgen bezorgd!*
Gratis verzending vanaf € 75,-
Achteraf Betalen mogelijk

Door Marjolijn, 15 december 2022

How to: ballonnenpilaar maken

Een ballonnenpilaar is een echte eyecatcher! Ballonnenpilaren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en afmetingen. Je kunt een ballonpilaar als versiering gebruiken voor een bruiloft, verjaardag of jubileum, maar ook om in te zetten als promotiemiddel bij een speciale zakelijk actie of bij een winkelopening. Natuurlijk kan het ook niet ontbreken op jouw verjaardagsfeest. Bij Balloonzone kun je gemakkelijk ballonpilaren bestellen en laten afleveren en plaatsen op locatie. Hiervan zijn de kosten echter hoger dan wanneer je zelf een ballonnenpilaar maakt. En zelf een ballonnenpilaar maken is helemaal niet zo moeilijk. Je moet alleen even weten welke stappen je moet ondernemen en wat je ervoor nodig hebt. Ben jij van plan een ballonnenpilaar te maken maar weet je niet hoe? Wij geven graag antwoord op de vraag: Hoe maak je zelf een ballonnenpilaar?  

1. Verschil ballonnenboog en ballonnenpilaar
2. Wanneer een ballonnenpilaar?

2.1 Ballonpilaren voor een bruiloft  
2.2 Ballonpilaren voor een opening
2.3 Ballonpilaren voor een verjaardagsfeest 

3. Hoe maak je een ballonnenpilaar
4. Hoelang duurt het maken van een ballonnenpilaar?
5. Hoelang blijf een ballonnenpilaar mooi?

1. Verschil ballonnenboog en ballonnenpilaar

Voor sommige mensen klinkt het hetzelfde, maar er is een duidelijk verschil tussen een ballonnenboog en een ballonnenpilaar. Het woord zegt het eigenlijk al wel. Een ballonnenboog is rond en maak je in de vorm van een boog. Hoe je een ballonnenboog maakt, lees je in onze andere blog.  Een ballonnenpilaar is recht en maak je in de vorm van een pilaar. Een ballonnenpilaar is vaak wat eenvoudiger. Je ziet vaak dat er gekozen wordt voor 2 pilaren, aan allebei de kant van de deur een. De pilaar is een decoratie dat op zichzelf staat en is makkelijk te verplaatsen. Beide varianten kunnen voor dezelfde gelegenheden gebruikt worden.  

2. Wanneer een ballonnenpilaar? 

Een ballonnenpilaar kan voor veel verschillende gelegenheden gebruikt worden. Vaak zie je dat naast de ingang van een deur worden gezet. De standaard hoogte van de ballonpilaar inclusief topballon is 2,25M.  

2.1 Ballonpilaren voor een bruiloft  

Ballonpilaren of Ballonstaanders zijn de meest gemakkelijke en veelzijdige ballondecoratie voor bij de entree van uw trouw locatie en feest locatie, of voor bijvoorbeeld in de trouwzaal of feestzaal. Wanneer ballonpilaren worden geplaatst bij een entree, kan deze nog mooier worden aangekleed door een loper te plaatsen waarover de bruiloftsgasten moeten lopen, om vervolgens door de ballonpilaren de bruiloft te betreden.  

2.2 Ballonpilaren voor een opening  

Wanneer er een winkel wordt geopend of heropend moet dit natuurlijk zonder twijfel bekend worden bij alle potentiële klanten. Door het inzetten van ballonpilaren of ballonstaanders voor de entree van een winkel zullen veel potentiële klanten zien dat de winkel geopend is, en weer terecht kunnen in de winkel. Ballonpilaren zijn ook geschikt als promotiemiddel en om net dat stukje extra aandacht te krijgen van voorbijgaande potentiële klanten. Ballonpilaren zijn niet alleen een feestelijke en ontzettend leuke manier om extra aandacht te verkrijgen van potentiële klanten, maar zorgen er ook voor dat er meer bezoekers in de winkel komen. 

2.3 Ballonpilaren voor een verjaardagsfeest 

Op jouw verjaardagsfeestje mag de ballonnenpilaar natuurlijk ook niet ontbreken. Leuk om een pilaar naast de ingang van de deur te zetten om je gasten warm te verwelkomen. Gebruik als topballon het cijfer van je leeftijd.  

3. Hoe maak je een ballonnenpilaar

Het maken van een ballonnenpilaar is helemaal niet ingewikkeld. Bij Tuf-Tuf hebben we een set om de pilaar eenvoudig in elkaar te zetten. Je hoeft alleen nog maar de ballonnen in de gewenste kleur bij te bestellen.  
 

Benodigdheden:
Ballonnen pilaar DIY 

Inhoud:
-1 vierkante waterbasis 
-1 pin voor vastzetten in grond of bloempot 
-4 buizen van 30 cm 
-3 verbindingsstukken 
-10 ballonringen 
-1 houder voor een top ballon 

Zelf bijbestellen:
36 ballonnen in verschillende kleuren. 

Stap 1: Blaas de ballonnen op 
Je begint met het opblazen van alle ballonnen. Je kunt hiervoor het beste een ballonnenpomp gebruiken. Hiervoor kun je een handpomp of een elektrische pomp gebruiken. Het gebruik van een pomp is namelijk gemakkelijker en sneller dan wanneer je alle ballonnen met je mond op gaat blazen. 
Tip: Je kunt uit een stuk karton een rondje snijden. Kies hiervoor de gewenste grootte van de ballon. De ballon kun je zo groot opblazen dat de ballon precies door het rondje kan. Zo zorg je ervoor dat de ballonen even groot zijn.  

Stap 2: Maak de clusters
Maak clusters van 4 ballonnen met de ballonring. Dit doe je door het knoopje van de ballon tussen de ballonring te steken. Zorg ervoor dat het knoopje van de ballon aan de buitenkant van de ballonring zit. Wil je een regenboogpilaar maken, gebruik dan 4 ballonnen van dezelfde kleur. Wil je een ‘swirl’ effect creëren, kies dan voor verschillende kleuren.  

Stap 3: Zet de pilaar in elkaar
Maak de buizen middels de verbindingsstukken aan elkaar vast. Zet deze in het vierkant.  
Tip: In het vierkant kun je water doen zodat de ballonpilaar steviger staat en minder snel omvalt.  

Stap 4: Maak jouw ballonnenpilaar
Herhaal stap 2 totdat je 8 clusters van 4 ballonnen hebt gemaakt. Rijg deze vervolgens over de buizen om je pilaar te maken. Zorg ervoor dat je de ballonnen niet recht boven elkaar stapelt, maar steeds een kwartslag draait. Zo zorg je voor een leuk effect. Om de pilaar af te maken kun je nog een grote ballon boven op de pilaar plaatsen. En jouw ballonnenpilaar is klaar voor gebruik.  
 
Stap 5: Deel je foto's  
Hopelijk kom je er met deze uitleg uit en is het gelukt om een prachtige pilaar te maken. We vinden het leuk om jullie eindresultaat te zien. Deel jouw creatie met ons via de mail ([email protected]) of tag ons op Instagram (tuftufnl) of Facebook (Tuf Tuf Nederland). 

Onderaan deze blog kun je een video vinden over hoe wij zelf de ballonenboog hebben gemaakt! 

4. Hoelang duurt het maken van een ballonnenpilaar? 

Het maken van een ballonnenpilaar hoeft niet lang te duren, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Lees dus van tevoren eerste goed door hoe het moet, zodat je voorkomt dat je fouten maakt. Hoe vaker je er eentje maakt, hoe sneller je bent natuurlijk. Echter is het voor iedereen te doen. Het ziet er moeilijker uit dan dat het daadwerkelijk is. Het opblazen van de ballonnen neemt de meeste tijd in beslag. Binnen een half uurtje kun je klaar zijn met het maken van de pilaar.  

5. Hoelang blijf een ballonnenpilaar mooi?

Wij snappen dat je niet in de stress wilt zitten dus een ballonnenpilaarhoef je niet op het laatste moment te maken. Vaak blijft een ballonnenpilaar wel wekenlang goed. Laat je ballonnenpilaar buiten staan heb je kans dat de ballonnen sneller kapot gaan. Ballonnen van minder goede kwaliteit blijven minder langer mooi. Ze knappen eerder of worden snel klein. De ballonnen die bij de ballonnenboog pakketten van Tuf-Tuf zitten zijn van goede kwaliteit en blijven lang mooi. 

 

Laat een bericht achter

* Verplichte velden