Webshop keurmerkTrusted Shops
0
0
Voor 21.00 uur besteld, morgen in huis!*
Verzending € 4,95
Gratis retourneren

Door Manouk, 19 januari 2019

How to: je eigen ballonnenboog maken

Je eigen ballonnenboog maken!

Hoe kun je zelf voor een feestje originele versiering maken? Een ballonnenboog is een erg goede optie. Je komt deze bogen op allerlei gelegenheden tegen. Bij (her)openingen van winkels worden vrijwel altijd ballonnen gebruikt, vaak in boogvorm. Ook op kinderfeestjes, sportevenementen en nog veel meer gelegenheden kun je de bogen tegenkomen.

Je eigen ballonnenboog maken kan erg simpel of juist heel ingewikkeld zijn. Het is maar net wat jij als ontwerp in gedachten hebt. Voordat je begint met bouwen, is het natuurlijk belangrijk om de constructie goed uit te denken. Maak bijvoorbeeld schetsen om het idee concreter te maken. De juiste voorbereiding maakt een groot verschil voor het eindresultaat. Zodra je het concept duidelijk op papier hebt, kun je een lijstje gaan maken van alle benodigdheden.

Een creatieve vorm bedenken

Een boog van ballonnen ziet er bijzonder feestelijk uit, maar hoe maak je het eigenlijk? Ben je een echte doe-het-zelver, dan is dit een erg leuk, uitdagend projectje om te doen. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op. Je kunt voor een klassieke boogvorm gaan: een langwerpige, ovale vorm die precies om een ingang heen vormt. Er zijn echter meer vormen mogelijk. Voor variatie kun je een rechthoekige vorm maken. Wil je echt creatief uit de hoek komen? Maak een hartvorm, regenboogontwerp of voeg extra decoraties toe. Voor een trouwerij kun je een hartje maken om op de ballonnenboog aan te brengen. Wat betreft een LGBT-thema past een regenboogdesign perfect. Met ballonenbogen kun je je creativiteit helemaal de vrije loop laten.

Een stevige en veilige ballonnenconstructie bouwen

Nadat je het globale idee hebt, is het tijd om naar de details te kijken. Welke onderdelen kun je het best gebruiken voor deze feestdecoratie? Kortgezegd heb je een degelijke constructie in de juiste vorm nodig en natuurlijk de ballonnen. Voor een echt stevige ballonnenboog kun je twee parasolvoeten gebruiken. De voetstukken zijn gemakkelijk te verkrijgen en ze geven voldoende stevigheid om de ballonnenboog overeind te houden. Met pvc-buizen kun je de bovenkant van de boogvorm creëren.

Voor de ballonnen is het belangrijk dat ze van dezelfde grote zijn. Dit is eenvoudig te regelen. Neem een kartonnen doos en snijd hier een cirkel met de gewenste omtrek uit. Hiermee meet je voor iedere ballon het juiste formaat. Kies je gewenste kleuren en zorg per kleur voor een gelijk aantal per ballonnencluster. Knoop twee of meer ballonnen aan elkaar en bevestig ze met een lintje aan de boog. Je zult zien dat je na wat oefening al snel handigheid krijgt in het bouwen.

Met een simpel concept toch een onvergetelijk feestje

Zoals je ziet heb je uiteindelijk niet veel nodig voor een leuke ballonnenboog. Hoewel het idee eenvoudig is, is het resultaat bijzonder mooi. Met de boog als entree maak je gelijk een goede indruk met het feestje. Om ballonnen te bestellen in de juiste kleuren en accessoires kun je terecht bij Tuf-Tuf. In de webshop op Tuf-Tuf.nl is werkelijk alles te vinden.

Laat een bericht achter

* Verplichte velden