Webshop keurmerkTrusted Shops
0
0
Voor 23.59 uur besteld, morgen bezorgd!*
Gratis verzending vanaf € 75,-
Achteraf Betalen mogelijk

Door Lisa, 19 december 2018

Je eerste babyshower organiseren

Heb jij de eer gekregen om voor een vriendin of familielid een babyshower op touw te zetten? Misschien is het wel de eerste keer dat je zoiets doet. Hoe pak je de organisatie dan aan? We geven je graag wat tips om een supergezellig geboortefeest te plannen. Van de versiering tot de hapjes en drankjes en van de cadeautjes tot de spelletjes: alles komt hier aan bod. Maar voordat we van wal steken, vertellen we je graag wat over de oorsprong van babyshowers.

Waar is de babyshower eigenlijk ontstaan?

De kans is groot dat je hier terechtgekomen bent omdat je een babyshower wilt gaan organiseren. Maar misschien heb je jezelf ook weleens afgevraagd: ‘Waar komt dit gebruik werkelijk vandaan?’ Velen denken dat babyshowers uit de Verenigde Staten zijn overgewaaid. Dat is echter niet waar de traditie vandaan komt. Het idee komt origineel uit India en is bedoeld om de aanstaande moeder in het zonnetje te zetten. Nederland kent ook haar eigen traditie wat betreft geboortefeestjes: het kraamfeest. In tegenstelling tot kraamfeesten wordt de babyshower echter voor de geboorte gegeven. Voor de aanstaande ouders kan het rust aan het hoofd geven om de komst van de baby van tevoren al te vieren. Bovendien maakt het vooruitzicht de gelegenheid extra speciaal. Oftewel: voorpret zorgt voor dubbele pret!

De eerste stap: een thema kiezen

Hoe kun je de aanstaande moeder blij verrassen? Voelt ze zich fijner bij een ingetogen feestje of past de beschrijving ‘hoe gekker, hoe beter’ meer bij haar? Ook kan de focus liggen op het geslacht van de baby. Is het een jongetje of een meisje of is dat nog een verrassing? Als basis kun je thema’s kiezen als ‘It’s a girl!’, ‘It’s a boy!’ of een ‘gender reveal party’ geven. Kies je voor het laatste, dan is een Gender Reveal pinata een echte aanrader. Dit is een originele én leuke manier om het geslacht bekend te maken. Het kan ook zo zijn dat de ouders de verrassing tot de geboorte willen bewaren. Om op de babyshower toch beschuit met muisjes te serveren, kun je natuurlijk gewoon blauwe én roze muisjes aanbieden.

Hoe organiseer je een speciale babyshower?

Babyshowers worden steeds meer georganiseerd. Niet alleen voor de eerstgeborene, maar voor ieder kind wordt er groots gevierd. Hoe houd je het feestje origineel? Er worden gelukkig steeds nieuwe dingen bedacht. Op de website Tuf-Tuf.nl kun je veel leuke artikelen uitzoeken. Een Photo Booth is bijvoorbeeld erg vermakelijk. De foto’s die je samen maakt zijn gelijk een mooi aandenken aan de dag. Een andere activiteit is het spel ‘Guess Who?’. Verzamel babyfoto’s van alle uitgenodigde en raad wie wie is. Ook versiering, servies met schattige tekeningen en kleine presentjes vind je allemaal bij Tuf-tuf. Geef als afscheidscadeautje bijvoorbeeld babyflesjes met snoepjes. Een vulling van hartsnoepjes in meerdere kleuren geeft een bijzonder leuk effect. We wensen je alvast veel feestplezier!

Laat een bericht achter

* Verplichte velden