Webshop keurmerkTrusted Shops
0
0
Voor 21.00 uur besteld, morgen bezorgd!*
Gratis verzending vanaf € 50,-
Eenvoudig retourneren

Door Jordi, 18 april 2021

Koningsdag 2021 | Maak er een feest van!

Koningsdag 2021! De dag dat heel Nederland op 27 april oranje kleurt, de gezelligheid het grootst is en dat we de hele dag lopen te smullen. Net als ik, kijkt iedereen uit naar deze dag en dat is zeker in de huidige tijd niet zo gek ook! De straten en cafés zijn normaal gesproken gevuld met dansende mensen, iedereen zingt hard mee met de lekkerste hits en op de uitmarkten wordt er volop gehandeld. Jammer genoeg zal het de komende Koningsdag door de Corona maatregelen wederom wat anders zijn. Maar niet getreurd, de vlag gaat wel gewoon uit! Iedereen heeft weer wat behoeft aan gezelligheid, vrijheid en samen zijn, en daarom ga ik er dit jaar tijdens Koningsdag toch een feest van maken. Natuurlijk doe ik dit wel volgens de regels. Hoe ik dit ga doen? Hieronder geef ik je een paar tips om van koningsdag 2021 toch nog een feest te maken.[

Ik haal heerlijke tompoezen in huis om deze koningsdag mee te beginnen! Dit is niet alleen lekker, maar staat ook nog eens gezellig op tafel. Wacht niet te lang want voor je het weet zijn ze allemaal op! Vorig jaar zijn de tompoezen als warme broodjes over de toonbank gegaan en dit jaar zal dat zeker weer gebeuren. Ben je niet zo van een Oranje tompouce, denk dan eens aan bijvoorbeeld een Oranje donut. De Oranje donut kun je zelf of met je kinderen verder leuk versieren. Wordt dit allemaal wat te zoet? Kies ervoor om je Koningsdag gezonder te maken. Wellicht een worteltaartje, verse sinaasappelsap en oranje paprika’s met een lekker dipje! Bij bijvoorbeeld de Hema kun je de deze heerlijke oranje tompoucen krijgen. Maar in deze tijd zeker, kun je ook even langsgaan bij je plaatselijke Bakker voor Oranje lekkernijen. Ben je in Amsterdam, dan is Rene's Croissanterie een echte aanrader. Kleine oranje feestjes met het eigen huishouden zijn gelukkig nog wel toegestaan! Daarom zorg ik thuis voor echte Koningsdag feestsfeer en maak ik alles zo oranje mogelijk. De tuin, de huiskamer en zelfs voor op straat. Van oranje slingers, Rood Wit Blauwe slingers en oranje ballonnen tot aan oranje bestek en oranje bekers. Ik zorg voor de lekkerste hapjes op natuurlijk fantastische oranje borden! Gezellig thuis Koningsdag vieren, de kids die leuke Koningsdag spelletjes doen met de andere kinderen uit de straat, en misschien doe ik nog wel een borreltje met buren. Uiteraard op 1,5 meter afstand, maar ook dat kan gezellig zijn. Nu alleen nog hopen op het zonnetje 27 april......

Je kunt de koning en de koningin deze koningsdag vanaf de bank in je huiskamer laten komen! Super leuk natuurlijk om de Koninklijke familie even lang te hebben. De hele dag zijn zenders gevuld met oranje vrolijkheden en proberen ze deze Woningsdag toch wat specialer te maken.
Maar van de hele dag naar de tv kijken wordt het ook niet echt veel gezelliger. Zet daarom ook de radio, eventueel met een speaker buiten in de tuin. De Nederlandse radiozenders draaien de lekkerste remixen en de speciale Koningsdag programma’s vullen de uren. Zo kun je de koningsdag toch nog een beetje naar je eigen huis halen. Een zonnetje, de Koningsdag versieringen, even lekker kletsen met de buren. Met die feestelijke muziek op de achtergrond zo het dan zomaar kunnen dat er zelfs nog even gedanst gaat worden.

Geen vrijmarkt met Koningsdag? Dacht het wel!

Je kent het wel: kinderen rennen overal heen, de leukste spelletjes worden op straat gespeeld en er galmen verkoopkreten door de stad. De straten zijn druk en gevuld met allemaal spullen die eindelijk het daglicht weer zien. Maar ook dat is dit jaar weer net wat anders. Maar geen vrijmarkt met Koningsdag? Dacht het niet! Er zijn een paar leuke ideeën bedacht om een deel van de vrijmarkt ervaring naar huis te brengen. Helaas is dit niet zo bruisend en gezellig als in het echt, maar de virtuele vrijmarkten zijn een leuk gevonden alternatief! Digitale kleedjesmarkten zijn bijvoorbeeld een groot succes geworden sinds vorig jaar. Zo kun je toch nog een beetje de rommelmarkten afstruinen, en ik ga dat zeker doen!

Laat een bericht achter

* Verplichte velden