Webshop keurmerkTrusted Shops
0
0
Voor 21.00 uur besteld, morgen in huis!*
Verzending € 4,95
Gratis retourneren

Door Marjolijn, 22 april 2022

Koningsdag 2022!

27 april 2022, de dag dat Nederland oranje kleurt! Het is de dag van veel gezelligheid, samenzijn, festiviteiten, lekkere hapjes en ga zo maar door. Twee jaar lang hebben we dit niet kunnen doen. Lockdown, dichte horeca, 1,5 meter regel, mondkapjes en geen evenementen. Twee jaar lang geen Koningsdag. Dit jaar kunnen we, door het wegvallen van de corona regels, weer groot uitpakken!! Er worden weer markten georganiseerd. Jongeren kunnen naar festivals. Er zijn allerlei festiviteiten voor kinderen in de stad. Daar worden we bij Tuf-Tuf heel blij van, want zoals je weet houden wij van FEEST!

Oranje Tompouce  

Willem-Alexander en Màxima zijn die dag vroeg uit veren want de verjaardag van Willem-Alexander wordt gevierd in Maastricht. Zij slenteren die dag langs verschillende plekken om de 55e verjaardag van de koning te vieren. Daarbij kan een lekkere oranje tompouce niet aan ontbreken. Ik kijk er nu al naar uit om zo'n heerlijke versnapering op te eten. Een tip voor alle Zaandammers onder ons: bij bakkerij Landzaat zijn ze héérlijk! Samen met vriendinnen eten we er altijd eentje. Ik zorg voor een oranje sfeer en serveer ze op een oranje bordje en gebruik oranje bestek. Zo beginnen wij Koningsdag 2022 in ieder geval goed!

Kledingcrisis

Wat ook typisch iets is voor koningsdag is de oranje kledingcrisis. Er popt zojuist een nieuwsbrief op van Loavies, mijn favoriete kledingwebshop, met allemaal leuke koningsdag kledingstukken en accessoires. Ik moet me inhouden om er niet even op te klikken. Gelukkig is het volgens de eerste weersvoorspellingen droog en zonnig aankomende woensdag! Geen regenjassen en dikke truien nodig dus. Weet jij al wat je aan gaat trekken? Het leuke van Koningsdag is dat het niet té gek kan. Zelf vind ik het leuk om altijd uit te pakken met verschillende koningsdag accessoires. Van leuke brillen tot een oranje hawaii krans. Misschien open ik de nieuwsbrief toch nog even om een nieuwe outfit te scoren;)

Koningsspelen 2022

Wat ik daarnaast ontzettend leuk vind is dat de koningsspelen op de scholen ook weer doorgaan dit jaar. Op de scholen worden er leuke activiteiten georganiseerd en de school wordt flink versierd. Oranje versiering en andere koningsdag versiering mag zeker niet ontbreken. Ken je het Kinderen voor Kinderen koningsspelen lied van 2022 al? Dit keer heet het nummer FitTop10 en heeft weer leuke danspasjes. Ik heb de danspasjes al goed geoefend om tijdens de koningsspelen mee te doen! 

Genoeg te doen de aankomende tijd voor koningsdag. De voorbereidingen moeten getroffen worden, de Koningsspelen op vrijdag 22 april en natuurlijk de verjaardag van de Koning zelf. Maak er een té gek feestje van. Dat ga ik in ieder geval wel doen!

 

 

 

Laat een bericht achter

* Verplichte velden