Webshop keurmerkTrusted Shops
0
0
Voor 21.00 uur besteld, morgen bezorgd!*
Gratis verzending vanaf € 50,-
Eenvoudig retourneren

Door Jordy, 10 december 2018

Leuke verjaardagsspelletjes voor iedere gelegenheid

Ga je thuis een feestje organiseren voor je zoon of dochter? Dan moeten er ook activiteiten bedacht worden om een zo vermakelijk mogelijke dag te verzorgen. Maar welke verjaardagsspelletjes zijn leuk voor je kind en de vriendjes of vriendinnetjes? Je kunt gaan voor oude, vertrouwde spellen die al vele jaren gespeeld worden. Wil je de jarige extra verrassen, dan kun je hier wellicht ideeën opdoen voor vernieuwende, unieke verjaardagsspelletjes.

Herontdek ouderwetse verjaardagsspelletjes

Gaat je voorkeur uit naar ouderwetse verjaardagsspellen? Je kunt de spelletjes spannender maken als je er een wedstrijdje van maakt. Maak bijvoorbeeld kleine groepjes en laat de teams in een aantal rondes verschillende spellen doen. Onder andere zaklopen, ringwerpen en kegelen zijn ideaal voor een parcours in eigen huis en tuin. Per onderdeel kunnen de deelnemers punten behalen. Na alle activiteiten kun je prijsjes uitdelen aan de teams. Of laat iedereen een prijsje uitkiezen, afhankelijk van de prestaties. Het bekende spelletje Limbo wordt extra vermakelijk met een opblaasbare limbostok die gemakkelijk in hoogte te verstellen is. Wie zal het limborecord verbreken?

Nieuwe spelletjes uitproberen of zelf verzinnen

Hoewel ouderwetse verjaardagsspelletjes altijd leuk blijven, is het ook niet verkeerd om nieuwe spellen uit te proberen. Je kunt ook samen met je zoon of dochter zelf een spel bedenken. Wie weet wordt het zo een succes dat het een jaarlijks terugkerende traditie wordt. Ter inspiratie kun je uiteraard ook een variatie bedenken op een oud spel. Op de feestartikelwebsite Tuf-Tuf.nl is ezeltje Prik in een nieuw jasje gestoken. Er zijn zelfs veel verschillende varianten van te verkrijgen. Afhankelijk van het thema kun je kiezen voor Teletubbies, Frozen, Toy Story en nog veel meer. Dankzij de herkenbare figuren uit hedendaagse films en verhalen zullen de spelers al snel de smaak te pakken hebben. Ook een photo booth of selfieframe is tegenwoordig erg populair op feestjes. In het assortiment van Tuf-tuf vind je meerdere varianten, inclusief attributen voor extra fotopret.

Houd het simpel

Om zich te vermaken, hebben kinderen uiteindelijk maar weinig nodig. Zolang ze de ruimte hebben om te fantaseren, kunnen ze vrijwel overal een spel van maken. Hoewel je natuurlijk activiteiten voorbereid voor een feestje, is het goed om de kids heel vrij te laten op de dag zelf. Te veel plannen of controleren heeft meestal een averechts effect. Laat de kinderen op hun gemak spelen en zelf dingen bedenken en ontdekken. Je zult je verbazen over wat ze allemaal kunnen verzinnen met hun rijke fantasie. Zelfs met enkele simpele attributen zoals ballonnen. Bestel wat eenvoudige spelletjes bij Tuf-tuf om achter de hand te hebben, maar laat ook voldoende ruimte over voor creativiteit. Je zult zien dat de sfeer er algauw in zit.

Laat een bericht achter

* Verplichte velden