Webshop keurmerkTrusted Shops
0
0
Voor 21.00 uur besteld, morgen in huis!*
Verzending € 4,95
Gratis retourneren

Door Lisa, 7 juni 2019

Maak je babyshower een waar feest

In Nederland wordt het steeds gangbaarder om babyshowers te (laten) organiseren. Sommige aanstaande ouders kiezen ervoor zelf een feestje te geven. Bij anderen wordt de zwangere verrast door vriendinnen of familie. Of je nu voor jezelf of iemand anders een babyshower organiseert, er moeten natuurlijk leuke activiteiten bedacht worden. Wat doe je eigenlijk op een babyshower? Vind hier inspiratie om de meest originele spelletjes te organiseren voor deze feestelijke dag.

Rarara… wie is het?

Raadspelletjes zijn enorm populair op babyshowers. Dit is ook niet vreemd wanneer er nieuw leven op komst is. Iedereen is vol verwachting van het kleine wonder. Je kunt een raadspelletje op verschillende manieren invullen. Speel bijvoorbeeld ‘raad de naam’. Neem beschrijfbare ballonnen waar een babynaam op geschreven kan worden. Laat vriendinnen/vrienden raden naar de babynaam door namen op de ballonnen te schrijven. Het antwoord kun je op de babyshower al onthullen of pas na de geboorte; dat is uiteraard geheel aan jullie. Als alternatief kun je een ‘gender guess’ spel doen: laat de feestgangers het geslacht van de baby raden. Ook dit spelletje kan op meerdere manieren gespeeld worden. Laat mensen briefjes in een doosje stoppen, een cup cake in roze of blauw kiezen en ga zo maar door.

Van woordspelletjes en knutselen tot de gekste spelletjes

Afhankelijk van het gezelschap kun je kiezen voor rustige spelletjes of juist knotsgekke spelletjes. Een combinatie van verschillende spellen kan uiteraard ook. Woordspelletjes komen op bijna iedere babyshower terug. Maak bijvoorbeeld je eigen ’30 Seconds’ spel met vragen over baby’s, zwanger zijn en meer. Degene die in 30 seconden de meeste antwoorden goed heeft, wint. Maak het spel extra spannend door in teams tegen elkaar te strijden. Ook creatieve activiteiten zie je veel op babyshowers. Sla witte babykleertjes (denk aan rompertjes of slabbetjes), verf en andere versiersels in. Maak vervolgens jullie eigen, originele ontwerpen zodat de baby straks de leukste kleertjes zal hebben.

Een babyshower is ook het ideale moment om samen even lekker gek te doen. Met spelletjes als ‘luier ruiken’, ‘babyvoeding proeven’ en geblinddoekt een luier verschonen zullen de lachspieren flink gebruikt worden. Bij het luier ruiken zit er wel een luchtje aan de luiers, maar dit kan uiteraard van alles zijn. Denk aan verzorgingsproducten, koffie en andere producten die een duidelijke geur hebben. Zolang het spelletje maar leuk blijft! Begin met een gek spelletje als deze en de sfeer zit er gelijk goed in.

Heb jij je favoriete spelletjes uitgekozen? Bestel dan alle benodigdheden daarvoor gemakkelijk bij Tuf-Tuf. Confetti, pompom slingers, mini knijpers: alles is in baby blauw en roze verkrijgbaar. Met deze feestattributen maak je er zeker een gezellige dag van.

Laat een bericht achter

* Verplichte velden