Webshop keurmerkTrusted Shops
0
0
Voor 21.00 uur besteld, morgen bezorgd!*
Gratis verzending vanaf € 50,-
Eenvoudig retourneren

Door Judith, 19 juli 2019

Organiseer een buitenaards feestje vol aliens en ufo’s

Is er leven op Pluto? Bestaan buitenaardse wezens? Het zijn vragen die vaak gesteld worden. Veel volwassenen zijn er sceptisch over, maar voor kinderen is het lang niet zo moeilijk om in deze verhalen te geloven. Krijgt je kind geen genoeg van sciencefiction? Organiseer dan een buitenaards themafeestje met aliens en ufo’s.

Of je nu zelf in aliens gelooft of niet, een buitenaards feestje kan voor jouw zoon of dochter een leuke verrassing zijn. Je kunt je creativiteit helemaal de vrije loop laten, want hoe de buitenaardse wereld er precies uit ziet, weet niemand. Lees hier hoe je een te gek buitenaards feestje organiseert.

Het decor: buitenaardse kleuren en vreemde objecten

Hoe je het feestdecor inricht, kan het feestje maken of breken. Het mooie van een buitenaards thema is wel dat je eigenlijk alle kanten op kunt. Niets is te gek. Sterker nog, voor dit feestthema geldt: hoe gekker, hoe beter. Kies voor een vreemde kleurencombinatie die je niet snel op onze planeet zult zien. Als inspiratie kun je een mars- of maanlandschap gebruiken. Iedere andere planeet is natuurlijk ook prima als inspiratiebron. Paars, bruin, geel en felgroen passen waarschijnlijk het best bij buitenaardse feestjes, maar je kunt er volledig je eigen draai aan geven.

Als feestattributen zijn aliens en ufo’s natuurlijk onmisbaar. Naast standaard feestversiering als ballonnen kun je kijken of je ergens ufo’s en aliens kunt vinden om een sciencefiction landschap na te bootsen. Houd wel rekening met de leeftijd van de kids. Zijn ze erg jong? Maak het decor dan niet te levensecht en griezelig. Voor jonge kinderen is het beter om feestartikelen met kleurrijke, grappige afbeeldingen van aliens te kiezen. Ga je een tienerfeestje organiseren, dan is een griezelfeest juist wel geschikt. De meeste tieners zullen een buitenaards griezelfeestje erg spannend en leuk vinden. Zo is er voor iedere leeftijd en gelegenheid wel iets te verzinnen.

Buitenaardse activiteiten en spelletjes

Weet je hoe je de feestlocatie gaat inrichten? Dan is het tijd om de activiteiten voor het buitenaardse feestje te bedenken. Zolang de spelletjes met aliens en ufo’s te maken hebben, zit je goed. Maak van de verjaardag bijvoorbeeld een verkleedpartijtje en laat de kids de gekste, buitenaardse outfits bedenken. Regel ook enkele attributen zoals plasmapistolen en andere vreemde voorwerpen. Voor de kinderen is het dan net alsof ze zich in een buitenaardse wereld begeven.

Een speurtocht zal ook altijd in de smaak vallen op een kinderfeestje. Je kunt een quiz bedenken waarbij de kinderen vragen en opdrachten krijgen die te maken hebben met aliens. Ook kun je dingen voor de speurders verstoppen, zoals sciencefiction figuurtjes en snoep. Snoepjes zijn zelfs verkrijgbaar in de vorm van ufo’s. Bij Tuf-Tuf kun je veel leuke presentjes, snoep en buitenaardse feestartikelen vinden. Je bestelt gemakkelijk alle benodigdheden op een plek. Super handig!

Laat een bericht achter

* Verplichte velden