Webshop keurmerkTrusted Shops
0
0
Voor 23.59 uur besteld, morgen bezorgd!*
Gratis verzending vanaf € 75,-
Achteraf Betalen mogelijk

Door Lisa, 4 maart 2019

Verzorg een speciaal pensioen feest voor een collega

Een pensioen feest organiseren: hoe pak je dat aan? Dat ligt uiteindelijk helemaal aan de persoonlijkheid van degene die met pensioen gaat. Waar maak je hem of haar echt bij mee? Een afscheidsfeestje biedt de perfecte kans om de collega in het zonnetje te zetten. Benadruk hoeveel de persoon in kwestie betekent voor het bedrijf en dat jullie hem/haar erg gaan missen. Zo wordt een belangrijke levensfase betekenisvol afgesloten en begint een mooie pensioentijd.

Wat past er bij een pensioen feest?

Heb je nog nooit een pensioen feest georganiseerd? Dan weet je misschien niet waar je moet beginnen. We helpen je graag! Bij ieder feestje hoort ook een leuke activiteit of een speciaal moment. Tegenwoordig zijn fotohokjes heel populair. Leg grappige attributen klaar en laat gasten foto’s nemen als aandenken voor de collega. Ook een gastenboek is leuk zodat mensen nog een laatste persoonlijke boodschap kunnen meegeven. Of zet een mand of tafel neer waar bedankkaartjes of kleine presentjes achtergelaten kunnen worden. Zo maak je dit laatste moment van de loopbaan extra gedenkwaardig.

Een geschikte feestlocatie uitkiezen

Waar moet het afscheidsfeestje plaatsvinden? De locatie is erg bepalend voor de algehele sfeer van het evenement. Kan het op kantoor, dan is dat mooi handig voor alle collega’s. Maar misschien wil je een knussere omgeving, bij iemand thuis of op een afgehuurde locatie. Wellicht wil een collega een grote tuin of woning beschikbaar stellen voor het pensioen feest. Valt de datum op een zonnige dag, dan komt dat perfect uit voor een tuinfeest – zeer waarschijnlijk compleet met barbecue. Nog een goede optie is een plek die veel betekent voor de (bijna)-gepensioneerde. Houdt hij of zij bijvoorbeeld van varen, dan kun je een boottocht reserveren voor het afscheid. Sluit je dag af met een etentje, dan zal de gepensioneerde het feestje zeker niet snel vergeten. Afhankelijk van het budget en de grootte van het gezelschap valt er van alles te verzinnen.

Creëer een gezellige sfeer met feestdecoratie

Bij een pensioen feest hoort ook mooie versiering. Slingers, banners en ballonnen zijn gemakkelijk te regelen en fleuren de ruimte direct aanzienlijk op. Ook kun je grappige, persoonlijke feestartikelen bij elkaar zoeken. Daarnaast worden er vaak borden opgehangen met pensioen gerelateerde teksten erop, zoals ‘officieel met pensioen, gefeliciteerd!’. We begrijpen het echter als je het persoonlijker wilt maken voor het pensioen feest van jouw collega. Wie weet heb je wat aan de volgende tips. Als decoratie en persoonlijk gebaar kun je een hoekje inrichten met foto’s van de loopbaan van degene die vertrekt. Samen kun je herinneringen ophalen aan verschillende momenten zoals bedrijfsfeestjes en projecten. Dit zal ook direct tot mooie gesprekken leiden. Wil je het helemaal bijzonder maken? Laat dan een pensioenkrant afdrukken. Je kunt deze zelf online ontwerpen of alles laten verzorgen. Door persoonlijke foto’s en boodschappen toe te voegen maak je er een mooi afscheidscadeautje van. De aanstaande gepensioneerde heeft een prachtig aandenken aan de carrière en je maakt het pensioen feest een waar succes.

Laat een bericht achter

* Verplichte velden