Webshop keurmerkTrusted Shops
0
0
Voor 23.59 uur besteld, morgen bezorgd!*
Gratis verzending vanaf € 75,-
Achteraf Betalen mogelijk

Door Lisa, 4 maart 2019

DIY: bellenblaas vliegtuig maken

Ben je een echte doe-het-zelver en organiseer je de feestjes van je kinderen graag helemaal zelf? Dan is een bellenblaas vliegtuig maken wellicht ook wat voor jou. Is je zoontje of dochtertje helemaal gek van vliegtuigen? Verras hem of haar dan met vliegtuigjes gemaakt van bellenblaasflesjes als schooltraktaties. Hieronder lees je hoe je de traktaties stap voor stap maakt. Daarnaast geven we tips voor een geweldig themafeestje. Zo organiseer je een onvergetelijke dag voor je kind.

Zelf de mooiste vliegtuigjes knutselen

Hoe tover je een bellenblaasflesje om in een vliegtuigje? Dit is erg eenvoudig te doen! Eerst wikkel je papier om het flesje (de vliegtuigromp). Uit vrolijk gekleurd papier maak je vleugels, een staart en een propeller voor de voorkant. Als ondersteuning is een snoepdoosje handig – bijvoorbeeld met Smarties of gedroogde rozijntjes. Je hebt direct een leuke extra traktatie als verrassing voor de kinderen. Bovendien ziet het er mooi uit wanneer de vliegtuigjes met de propeller omhoog wijzen, alsof ze klaar staan om op te stijgen. Eventueel kun je met een touwtje een korte boodschap aan de achterkant van het vliegtuigje bevestigen. Het lijkt dan net op de zweefvliegtuigen die je soms met een banner aan de staart ziet rondvliegen. Als boodschap kun je van alles verzinnen, zoals de namen van de vriendjes en vriendinnetjes, ‘hoera!’ en wat je maar wilt. De jarige kan natuurlijk ook zelf een leuke kreet bedenken.

Naast een bellenblaas vliegtuig een compleet vliegtuigfeestje

Een vliegtuigje in elkaar zetten met je kind(eren) is op zichzelf al leuk. Helemaal een mooie verrassing is een themafeestje volledig in het teken van vliegtuigen. Zelf bellenblaas vliegtuigjes in elkaar knutselen is een perfecte activiteit voor tijdens het partijtje. Of maak de knutselwerkjes van tevoren om uit te delen aan de vriendjes en vriendinnetjes. Het dient als een leuk presentje, bijvoorbeeld als welkomst- of afscheidscadeautje.

Als vliegtuigthema is de Disneyfilm Planes perfect. Veel kids zijn helemaal weg van de film. Geldt dit ook voor jouw zoon of dochter, dan is een vliegtuigfeestje een uitstekende keuze. Je zult veel leuke feestartikelen kunnen vinden en er zijn meer dan genoeg manieren om de dag in te vullen. Wie weet is het zelfs mogelijk om de kinderen mee te nemen naar een vliegveld of vliegshow. Dan kan de dag zeker niet meer stuk.

Geef een te gek themafeestje met bellenblaas

Voor een kinderfeestje zijn veel verschillende thema’s te bedenken. Vind je een bellenblaas vliegtuig maken een goed idee, dan kun je dat mooi combineren met een vliegtuig- of bellenblaasthema. Wat je ook kiest, bij Tuf-Tuf kun je alle benodigdheden vinden.

Laat een bericht achter

* Verplichte velden