Webshop keurmerkTrusted Shops
0
0
Voor 21.00 uur besteld, morgen bezorgd!*
Gratis verzending vanaf € 50,-
Eenvoudig retourneren

Door Marjolijn, 1 december 2022

How to: ballonnenboog maken

Je hebt er vast wel eens van gehoord: de ballonnenboog. Heb je er niet van gehoord dan heb je hem vast wel eens ergens gezien. Een ballonnenboog is namelijk een echte blikvanger bij winkels, openingen, bruiloften en jubilea. Je kunt een ballonnenboog kant en klaar bestellen. Hier ben je alleen wel wat geld aan kwijt. Gelukkig kun je ook zelf een boog maken. En zelf een ballonnenboog maken is helemaal niet zo moeilijk. Je moet alleen even weten welke stappen je moet ondernemen en wat je ervoor nodig hebt. Ben jij er van plan een te maken maar weet je niet hoe? Wij geven graag antwoord op de vraag: Hoe maak je zelf een ballonnenboog?  

1.Waarom een ballonnenboog?

2. Verschillende soorten ballonnenbogen
2.1 Organic ballonnenboog op ring 
2.2 Ballonnenboog standaard

3. Hoe lang duurt het maken van een ballonnenboog?

4. Hoe lang blijf een ballonnenboog goed?

 

1. Waarom een ballonnenboog?

Een ballonnenboog maakt van elke verjaardag, geboorte, bruiloft, evenement, bedrijfsfeest en opening een ware feestelijke gebeurtenis. Bij Balloonzone kun je kant en klare ballonnenbogen laten maken en bestellen. Superhandig als je zelf geen tijd of zin hebt om iets in elkaar te zetten.  
Ballonnenbogen kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Vaak wordt een ballonnenboog buiten neergezet, maar eigenlijk is dit zonde van al het werk voor feestjes die binnen gevierd worden. De ballonnenbogen worden ook steeds hipper. Je ziet ze in diverse soorten, groottes en kleuren!

2. Verschillende soorten ballonnenbogen

Ballonnenbogen kun je op verschillende manieren maken en er zijn veel verschillende soorten. Het leuke van een ballonnenboog zelf maken is dat het eigenlijk niet mis kan gaan. Gebruik verschillende kleuren en groottes ballonnen door elkaar heen en je krijgt al snel een vrolijk en feestelijke boog. Ik raad aan om een (elektrische) pomp te gebruiken om alle ballonnen op te blazen. Het is toch een hele klus om alle ballonnen van de ballonnenboog met je mond op te blazen.  

2.1 Organic ballonnenboog op ring 

Voor een echt chique look is de organic ballonnenboog een must-have! Bij deze boog draai je te ballonnen om een metalen cirkel van 2x2mrt. Super tof om te gebruiken voor een bruiloft of een babyshower. 

Benodigdheden: 
Bruin-nude ballonboog kit | per stuk

Inhoud:
- 70 ballonnen in verschillende kleuren en maten
- 5 meter aan ballonnenlint
- 3 meter wit touw
- 40 lijmstippen

Stap 1: Blaas alle ballonnen op
Je begint met het opblazen van alle ballonnen. Je kunt hiervoor het beste een ballonnenpomp gebruiken. Hiervoor kun je een handpomp of een elektrische pomp gebruiken. Het gebruik van een pomp is namelijk gemakkelijker en sneller dan wanneer je alle ballonnen met je mond op gaat blazen. Hoe groter je de boog wilt maken, hoe meer ballonnen je nodig hebt. In een standaard pakket bij Tuf-Tuf kun je precies zien hoeveel ballonnen erin zitten en welke maat ballon het is. Blaas de verschillende ballonnen in verschillende maten op. 
Tip: Je kunt uit een stuk karton een rondje snijden. Kies hiervoor de gewenste grootte van de ballon. De ballon kun je zo groot opblazen dat de ballon precies door het rondje kan. Zo zorg je ervoor dat de ballonen even groot zijn. 

 

Stap 2: Bevestig de ballonnen aan het ballonnenlint
Vervolgens pak je het ballonnenlint. Laat de eerste 30cm vrij voor het eventueel ophangen of bevestigen van de ballonenboog. Trek vervolgens het eerste ballonknoopje (het tuutje van de ballon) door het ballonnenlint. Hoe meer gaatjes je van het ballonnenlint vult, hoe voller de boog wordt. Zorg dat je niet alle gaatjes vult. Werk langs het ballonnenlint en voeg de ballonnen van verschillende grootte in de gaten op verschillende hoogtes. 

Stap 3: Vul je ballonnenboog op
Wanneer 90% van de boog gevuld is, kunnen de openingen gevuld worden met losse ballonnen. Deze bevestig je met de lijmstippen. 
Tip: je kunt nog extra decoratie toevoegen met de lijmstippen. In het filmpje hieronder hebben wij gekozen voor bladeren en veren.

Stap 4: Klaar om te feesten
Is jouw ballonstrip goed gevuld? Knip dan de slinger af en hang de ballonnenboog op de juiste plek. Trek  voorzichtig het stukje witte touw door de boog, onder het ballonnenlint door en hang de boog op. Wanneer je de metalen cirkel gebruikt, kun je de boog om de cirkel draaien. Je ballonboog is klaar voor het feest!

Stap 5: Deel je foto's 
Hopelijk kom je er met deze uitleg uit en is het gelukt om een prachtige boog te maken. We vinden het leuk om jullie eindresultaat te zien. Deel jouw creatie met ons via de mail (klan[email protected]) of tag ons op Instagram (tuftufnl) of Facebook (Tuf Tuf Nederland).

Onderaan deze blog kun je een video vinden over hoe wij zelf de ballonenboog hebben gemaakt! 

2.2 Ballonnenboog Standaard

Hierboven hebben we een voorbeeld gegeven van een chique ballonnenboog. Je kunt echter ook voor een meer standaard ballonnenboog kiezen met een thema kleur. Zo kun je bijvoorbeeld voor een roze ballonnenboog of een blauwe ballonnenboog kiezen. Deze zijn super leuk om te gebruiken voor een babyshower of gender reveal. Je hoeft natuurlijk niet een complete zet te kopen, maar je kunt ook zelf losse ballonnen kopen. Zo kun je zelf de kleuren samenstellen die jij wilt hebben!

Om deze ballonnenbogen te maken kun je dezelfde werkwijze gebruiken zoals die hierboven is beschreven. Daarnaast vind je op de verpakking ook een simpele korte uitleg over hoe je de ballonnenboog maakt. 

3. Hoe lang duurt het maken van een ballonnenboog? 

Het maken van een ballonnenboog hoeft niet lang te duren, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Lees dus van te voren eerste goed door hoe het moet, zodat je voorkomt dat je fouten maakt. Hoe vaker je er eentje maakt, hoe sneller je bent natuurlijk. Echter is het voor iedereen te doen. Het ziet er moeilijker uit dan dat het daadwerkelijk is. Je bent er ongeveer 1,5u tot 2u mee bezig. Dit is ook afhankelijk van of je een pomp gebruikt en welk soort pomp. Het opblazen van alle ballonnen neemt de meeste tijd in beslag. 

4. Hoe lang blijf een ballonnenboog goed?

Wij snappen dat je niet in de stress wilt zitten dus een ballonnenboog hoef je niet op het laatste moment te maken. Vaak blijft een ballonnenboog wel wekenlang goed. Ballonnen van minder goede kwaliteit blijven minder langer mooi. Ze knappen eerder of worden snel klein. De ballonnen die bij de ballonnenboog pakketten van Tuf-Tuf zitten zijn van goede kwaliteit en blijven lang mooi. 

 

 

Laat een bericht achter

* Verplichte velden