Webshop keurmerkTrusted Shops
0
0
Voor 21.00 uur besteld, morgen in huis!*
Verzending € 4,95
Gratis retourneren

Door Marjolijn, 14 oktober 2019

Maak van Halloween een feestje: griezelspelletjes

Help! 31 oktober is Halloween en je moet nog verzinnen wat je kunt gaan doen voor het Halloween kinderfeestje. Wij helpen je met een snel DIY griezelspel en een goed georganiseerde Spooky Speurtocht. En natuurlijk de leukste Halloween versiering.

Griezelige grabbelton

Benodigdheden:

  • Kartonnen doos;
  • Kleine eng-voelende artikelen;
  • Versiering voor de doos (Halloween cadeaupapier, neppe spinnenwebben, etc.);
  • Griezelmuziek;
  • Optioneel: spaghetti/ macaroni met olie, Orbeez, slijm en drilpudding;
  • Optioneel: blinddoek.

Pak een (oude) schoenendoos. Maak van deze schoenendoos een voeldoos door een gat in de doos te maken, ter grootte van een kinderhand. De voeldoos versier je aan de hand van spooky cadeaupapier.

Ook kan je de doos versieren met een Halloween slinger en een neppe spinnenweb. Leg deze bijvoorbeeld op de doos en over het gat. Zo zullen de kinderen ook nog eens door een spinnenweb moeten, voordat ze in de doos kunnen voelen!

In de doos leg je vervolgens allemaal enge dingen. Denk hierbij aan nepspinnen en glibberachtige insecten. Je kan eventueel ook gekookte spaghetti met een beetje olie, Orbeez, slijm of drilpudding er in leggen, om het nog ‘glibberiger’ te maken.

Zet op het Halloween feestje een griezelmuziekje op en laat de kinderen één voor één met de hand voelen in de doos. Dit kan eventueel geblinddoekt, zo maak je het nóg spannender. Natuurlijk kan je nu een aantal gilletjes verwachten, want ze voelen alleen maar die gekke en glibberige spullen. Gegarandeerd een griezelige avond!

Klap eens in je handjes, blij blij blij, in het enge doosje allebei!

Spooky speurtocht

Benodigdheden:

Verstop een skelet of doodshoofd in je badkuip. Laat de kinderen een skelet vinden van “iemand die hier 100 jaar geleden heeft gewoond”. In elke griezelige kamer dat ze komen, zullen de kinderen een opdracht treffen. Bouw de spanning op, zodat de kinderen rustig in kunnen komen.

Nummer de kamers, zodat je zeker weet dat de kinderen alle spelletjes moeten spelen. Verstop in elke kamer een bordje waar een nummer op staat. Nummer ook de deuren. Pas wanneer ze het bordje met het getalletje hebben, mogen ze naar binnen.

Wanneer ze in kamer één, de slaapkamer van je kind, komen, zullen ze oogballetje-balletje moeten doorstaan. Één voor één moeten de kinderen raden onder welke beker het oogballetje zit. Wanneer iedereen het goed heeft, mag verder gezocht worden naar het bordje met het getal ‘twee’.

In kamer twee, je huiskamer, zullen ze de griezelige grabbelton aantreffen. Ook hier zullen ze één voor één voelen in de grabbelton wat er in zit. Wanneer ze alles geraden hebben, mogen ze doorgaan met zoeken naar het bordje met het getal ‘drie’.

Vervolgens laat je in kamer drie, jouw slaapkamer, een volwassenen verkleed als griezel op bed liggen. De kinderen moeten in het donker (met enkele kleine lichtjes in de hoekjes) zoeken naar het getal ‘vier’, maar zonder de ‘griezel’ wakker te maken! (Laat de ‘griezel’ af en toe heel hard snurken, of net doen alsof hij/zij wakker wordt. Succes gegarandeerd!)

Tot slot, wanneer het vierde en laatste bordje gevonden is, mogen ze naar kamer vier, de badkamer. Net zoals de andere kamers, zal de badkamer versierd zijn. In de badkuip zullen de kinderen het skelet treffen.

Laat een bericht achter

* Verplichte velden