Webshop keurmerkTrusted Shops
0
0
Voor 21.00 uur besteld, morgen bezorgd!*
Verzending € 4,95
Gratis retourneren

Door Marjolijn, 3 oktober 2022

Maak van Halloween een feestje: griezelspelletjes

31 oktober is het Halloween! Een bekende feestdag in Nederland die is overgekomen vanuit Canada. In Amerika en Engeland wordt het groter gevierd, maar inmiddels wordt Halloween in Nederland ook steeds uitgebreider gevierd. Het huis wordt flink versierd, zowel in als rondom. Er worden feestjes gegeven waarbij er ook met de kleding wordt uitgepakt. Wat vieren we eigenlijk met Halloween? En hoe zorg je dat jouw Halloween feestje er eentje wordt om nooit te vergeten? Wij helpen je graag met onze ideeën over versiering en leuke activiteiten. Bij Tuf-Tuf hebben we een leuk en divers assortiment Halloween versiering.  

1. Wat wordt er gevierd bij Halloween?

2. Halloween versiering 

3. Halloween activiteiten voor een feestje 

3.1 Griezelige grabbelton

3.2 Spooky speurtocht

4. Verschillende Halloween lijnen

4.1 Vleermuis zwart-zilver 

4.2 Halloween BOO! 

4.3 Creep Pastel 

Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, Engeland, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Halloween betekent: de dag voor Allerheiligen. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes. Ze roepen: "Trick or treat!". Halloween is voortgekomen uit het Keltische feest Samhain. De Kelten in Ierland en Groot-Brittannië vierden dit feest op 31 oktober op de Keltische variant van oudejaarsdag. Op 1 november eindigde het oogstseizoen en begon de winter, en daarmee het nieuwe jaar. In Nederland wordt het steeds populairder en ik denk dat dat komt omdat je je leuk kan aankleden en toffe feestjes kan geven. Uit onderzoek in 2018 bleek dat inmiddels meer dan de helft van de Nederlandse bevolking Halloween vierde.
 
Halloween versiering kopen bij Tuf-Tuf

2. Halloween versiering 

De kleuren van Halloween zijn oranje en zwart. De kleur oranje staat voor pompoenen en herfst en zwart staat voor dood en duisternis. Je kunt de Halloween-versiering zo eng maken als je zelf wilt. Er is verschillende decoratie te koop. Denk aan slingers, ballonnen, bordjes, bekers en hangdecoratie. Bij Tuf-Tuf hebben we een Halloween Boo lijn. Je hoeft niet bang te zijn dat je kinderen bang worden want de pompoenen die op de producten staan lachen je toe. Het bord is eigenlijk super vrolijk, maar wel met Halloween thema. Wil je een wat stoerder feestje? Kies dan voor de horror clown. Om het huis verder te versieren hebben wij bij Tuf-Tuf ook genoeg artikelen. Denk bijvoorbeeld aan een griezelige dierenset. 
De kinderen vinden het vaak leuk om zich te verkleden. De vampieren tanden zijn erg populair! Tot slot hebben we veel snoep bij Tuf-Tuf. Rond de periode van Halloween wordt er ook lekker veel snoep gegeten door de kids. Onze topper is de Snoep zombie mondverkleurder! Durf jij deze te eten?

3. Halloween activiteiten voor een feestje 

Ben je jarig rondom Halloween en geef je een feestje met het thema Halloween. Of is Halloween zelf de reden dat je een feestje geeft? Leuke activiteiten kunnen dan natuurlijk niet ontbreken. Wij hebben 2 van onze favoriete spellen op een rijtje gezet. 

3.1 Griezelige grabbelton

Benodigdheden:

  • Kartonnen doos;
  • Kleine eng-voelende artikelen;
  • Versiering voor de doos (Halloween cadeaupapier, neppe spinnenwebben, etc.);
  • Griezelmuziek;
  • Optioneel: spaghetti/ macaroni met olie, Orbeez, slijm en drilpudding;
  • Optioneel: blinddoek.

Pak een (oude) schoenendoos. Maak van deze schoenendoos een voeldoos door een gat in de doos te maken, ter grootte van een kinderhand. De voeldoos versier je aan de hand van spooky cadeaupapier.

Ook kan je de doos versieren met een Halloween slinger en een neppe spinnenweb. Leg deze bijvoorbeeld op de doos en over het gat. Zo zullen de kinderen ook nog eens door een spinnenweb moeten, voordat ze in de doos kunnen voelen!

In de doos leg je vervolgens allemaal enge dingen. Denk hierbij aan nepspinnen en glibberachtige insecten. Je kan eventueel ook gekookte spaghetti met een beetje olie, Orbeez, slijm of drilpudding er in leggen, om het nog ‘glibberiger’ te maken.

Zet op het Halloween feestje een griezelmuziekje op en laat de kinderen één voor één met de hand voelen in de doos. Dit kan eventueel geblinddoekt, zo maak je het nóg spannender. Natuurlijk kan je nu een aantal gilletjes verwachten, want ze voelen alleen maar die gekke en glibberige spullen. Gegarandeerd een griezelige avond!

Klap eens in je handjes, blij blij blij, in het enge doosje allebei!

3.2 Spooky speurtocht

Benodigdheden:

Verstop een skelet of doodshoofd in je badkuip. Laat de kinderen een skelet vinden van “iemand die hier 100 jaar geleden heeft gewoond”. In elke griezelige kamer dat ze komen, zullen de kinderen een opdracht treffen. Bouw de spanning op, zodat de kinderen rustig in kunnen komen.

Nummer de kamers, zodat je zeker weet dat de kinderen alle spelletjes moeten spelen. Verstop in elke kamer een bordje waar een nummer op staat. Nummer ook de deuren. Pas wanneer ze het bordje met het getalletje hebben, mogen ze naar binnen.

Wanneer ze in kamer één, de slaapkamer van je kind, komen, zullen ze oogballetje-balletje moeten doorstaan. Één voor één moeten de kinderen raden onder welke beker het oogballetje zit. Wanneer iedereen het goed heeft, mag verder gezocht worden naar het bordje met het getal ‘twee’.

In kamer twee, je huiskamer, zullen ze de griezelige grabbelton aantreffen. Ook hier zullen ze één voor één voelen in de grabbelton wat er in zit. Wanneer ze alles geraden hebben, mogen ze doorgaan met zoeken naar het bordje met het getal ‘drie’.

Vervolgens laat je in kamer drie, jouw slaapkamer, een volwassenen verkleed als griezel op bed liggen. De kinderen moeten in het donker (met enkele kleine lichtjes in de hoekjes) zoeken naar het getal ‘vier’, maar zonder de ‘griezel’ wakker te maken! (Laat de ‘griezel’ af en toe heel hard snurken, of net doen alsof hij/zij wakker wordt. Succes gegarandeerd!)

Tot slot, wanneer het vierde en laatste bordje gevonden is, mogen ze naar kamer vier, de badkamer. Net zoals de andere kamers, zal de badkamer versierd zijn. In de badkuip zullen de kinderen het skelet treffen.

 

4. Verschillende Halloween lijnen

Bij Tuf-Tuf hebben we een leuk en divers assortiment aan Halloween versiering. Van slingers tot pinatas, van een zoete traktatie Halloween tot allerlei verkleedspullen. Zodat de kinderen zich kunnen tonen als zombie, vampier, heks, boze geest of zombies. Met elk feestartikel Halloween in onze overzichtelijke en inspirerende webshop jaag je iedereen de stuipen op het lijf! Schep een duistere sfeer met versiering in Halloween stijl. 

4.1 Vleermuis zwart-zilver 

 

Vleermuis versiering kopen bij Tuf-Tuf

 

4.2 Halloween BOO! 

Halloween versiering bestellen Tuf-Tuf

 

4.3 Creep Pastel 

Halloween versiering kopen Tuf-Tuf

Laat een bericht achter

* Verplichte velden